Sladkorna bolezen pri ženskah

Zdravljenje sladkorne bolezni postaja vedno bolj učinkovito. To vam omogoča, da popolnoma preprečite žilne zaplete ali odložite njihov videz. Tako se pri ženskah s sladkorno boleznijo poveča trajanje porodniškega obdobja. Diabetes lahko oteži izbiro prave metode kontracepcije, vse ženske s sladkorno boleznijo pa morajo skrbno načrtovati nosečnost.

Preberi Več

В этой статье подробно обсуждается, как действовать, если сахарный диабет у женщины диагностировали до начала беременности. Если повышенный уровень глюкозы в крови выявляют уже во время беременности, то это называется гестационный диабет. Диабет 1 или 2 типа, как правило, не является противопоказанием для материнства, но значительно повышает риски как для женщины, так и для плода.

Preberi Več

Ena najpomembnejših stopenj v ženskem življenju je nosečnost. V tem času se bodoči otrok oblikuje v maternici svoje matere, tako da mora biti njeno telo pripravljeno na težke obremenitve. V zvezi s tem se postavlja vprašanje - ali je mogoče roditi s sladkorno boleznijo? Tveganja in možni zapleti Prej je bila sladkorna bolezen resna ovira pri iskanju otrok.

Preberi Več

Сахарный диабет у женщин имеет особенности по сравнению с этим же заболеванием у мужчин. Они незначительные, но тем не менее, оказывают влияние на диагностику и лечение. Женщин интересует, какие у них могут быть симптомы диабета, особенности его лечения и профилактики. На течение заболевания влияют возраст, фазы менструального цикла, менопауза и другие индивидуальные обстоятельства пациентки.

Preberi Več